С това заглавие Нейчо Нейчев – разЛИЧНИЯ брокер взриви социалните мрежи. В своя YouTube канал той засегна темата по проекта за регулация на брокерските услуги. Ето какво написа във фейсбук профила си Нейчо Нейчев:

„Ако ти си брокер или имаш агенция това те касае: Нивото на посредническата услуга в сферата на недвижимите имоти е ниско, ок. Професията не може да се похвали с добър имидж, ок. В имотните портали има прекалено много менте обяви пуснати от брокери, така е. Всеки брокер иска пари за различни неща – комисионни, такси оглед, набавяне на документи, реклама и какво ли още не – и това е така. Услугата не е унифицирана и при всеки можеш срещу различни пари да получиш различно качество и количество на стойност. Има ли коректни брокери, определено има. Има ли полезни практики, определено има. Има ли публична информация от различни източници, които как можеш да повишиш стойността в услугата си, да. Всички брокери ли пускат менте обяви, не. Ако зададете тези въпроси на по-голямата част от бранша ще получите тези отговори. Най-вероятно поради част от причините, които се съдържат във въпросите края на миналата година беше създаден проект за регулация за услугата на брокерите и агенциите за имоти. Който не се е запознал с проекта може да го направи тук в епизода днес съм поканил Светла Костадинова – изпълнителен директор на Институт за пазарна икономика, с която коментираме проекта, неговите качества и недостатъци. За който е интересно становището на ИПИ може да го прочете цялото тук.

Какво ще се случи от тук нататък? Ще успее ли видеото на Нейчо Нейчев да повлияе върху промените в Закона? Какво ще бъде официалното становище по въпроса на НСНИ? Очаквайте в следващата статия на oikia.com/news/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *