Независимо дали продавате или просто искате да ремонтирате дома си, тези лесни и икономични трикове могат значително да увеличат неговата привлекателност, като добавят характер и стойност към вашия имот.

Монтирайте огледало
Човешкият мозък може лесно да бъде заблуден и огледалата са чудесен начин да създадете илюзията за по-голямо пространство, защото са в състояние да „отразят“ светлината в обратната посока, от която е дошла. Всъщност, ако е позиционирано в стратегическа точка, вашето огледало ще може да накара пространството да изглежда по-голямо, отколкото е в действителност.

Добавете акцентно осветление
Акцентното осветление е решение, специално създадено за подчертаване на архитектурни детайли и декоративни елементи в обзавеждането. Подовите лампи и настолните лампи могат да променят атмосферата на една стая, като добавят декоративна нотка към цялостния декор. Освен това, тези светлини са в състояние да направят атмосферата по-приятна, насърчавайки различни дейности като четене и учене.

Поставете няколко растения
Има малко стаи в къщата, които не могат да бъдат усъвършенствани с добре подбрана нотка зеленина. Обзавеждането с растения е много просто, следвайте някои композиционни схеми и наблюдавайте какъв тип слънчева светлина характеризира вашия апартамент. Тези, които притежават слънчева къща може да изберат всякакъв вид , докато в обратния случай ще бъде препоръчително да се изберат растения, които живеят с малко светлина и които не се нуждаят от големи грижи, като Sansevieria например.

Подобрете спалното си бельо
Поставянето на чисти бели памучни чаршафи върху добре оправено легло е много просто действие, но често се пренебрегва. Белите чаршафи, така типични за хотелите предлагат образ на комфорт и релаксация, което ще направи вашето спално място свежо и привлекателно място.

Почистете первазите и прозорците, за да осигурите повече естествена светлина
Няколко акцентни лампи поставени на точното място, могат да променят тона на стаята, но трудно могат да бъдат сравнявани с доза естествена светлина. За да постигнете по-голямо естествено осветление, просто следвайте няколко прости правила: дръжте прозорците чисти, за да позволите на дневната светлина да осветли дома ви. Избягвайте да държите твърде много предмети на первазите, за да поддържате гледката ясна и светлината винаги ярка. И накрая, но не на последно място, не забравяйте да почистите прозорците си – този последен съвет може да направи огромна разлика!

Създайте спа атмосфера
Баните не трябва да се разглеждат само като практични места, където се извършва почистването, а и като места за отдих и почивка. Добавянето на няколко детайли, като хавлии, лосиони и свещи може напълно да преобрази вашата баня и ежедневието ви.

Ако един ден решите да предлагате имота си на пазара, с помоща на тези малки детайли ще постигнете атмосфера, която ще ви помогне да продадете не само самия имот, но и преди всичко начин на живот.

Източник: oikia.it

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *