Обмисляте стартирането на собствен бизнес? Или вече сте направили първите крачки и вървите смело по пътеката на развитието?

В статията по-долу, ние от Oikia.com ще ви представим някой от най-важните стъпки за развитие на бранд.

И в двата случая е препоръчително да приоритизирате утвърждаването на бранд идентичността ви в избраната ниша. Според Forbes, средно са необходими само 7 секунди, за да направите първо впечатление. Това е толкова вярно, както в личния живот, така и в бизнеса. Нямаме втори шанс за добро първо впечатление, затова трябва да сме максимално подготвени. 

Добрата маркетингова стратегия за представянето на бранда е изкуството да убедиш хората да има положителни възприятия за теб или марката, още преди да са използвали продукта или услугата.

Начинът, по който се възприема дадена марка, може да създаде или разруши бизнес.Чрез пълното инвестиране в стратегия за изграждане на марка, бизнеси от всякакъв мащаб могат да изградят реномирана и надеждна марка. Много основатели се изкушават да отложат или да се откажат изцяло от изграждането на марка. Това може да се дължи на високата инвестиция във времето или финансовите разходи. Много от тях просто са оставили брандирането на заден план, за да дадат приоритет на по-належащите инициативи. Обслужването на клиенти, дигиталния маркетинг и всички различни функции на управлението на онлайн бизнес отнемат значително време и енергия. Да не забравяме да отбележим и факта, че не всички фирми могат да си позволят да възложат тези функции на служител или услуга на трета страна.

Въпреки това, пренебрегването на стремежа към изграждане на марка може да бъде пагубно за здравето на бизнеса. 

Статистиките показват, че 81% от потребителите имат нужда да вярват на бранда, за да купят от него, а 55% от първите впечатления за бранда за визуални. Брандирането увеличава познаваемостта, както и капитала на марката, стимулирайки обема на продажбите, като същевременно увеличава общата стойност на компанията.

В сферата на електронната търговия това се свежда до правене на силно впечатление и качество на комуникацията по ефективен начин. Това е от съществено значение, когато купувачите могат да сравняват различни обяви с едно натискане на бутон. Отличаването от конкурентите е невероятно мощно и когато се използва правилно, изграждането на марка може да увеличи реализациите, което води до допълнителни продажби.

Също така, за да привлечете служители в днешната динамична работна среда, също е важно марката ви да бъде разпознаваема и наложена на пазара.

Тъй като жизненият цикъл на марките става все по-кратък.От решаващо значение е да се създаде трайно въздействие на пазара. Силното брандиране може да помогне за извличането и осигуряването на конкурентно предимство.

Осигуряването на клиентите с усещане за лекота и сигурност ги насърчава да продължат да се връщат. Повтарящите се продажби водят до приходи и подобреното възприемане на вашия продукт води до по-добро приемане на самата марка на пазара.

Помислете как искате вашият бизнес да бъде възприеман на пазара и се уверете, че можете да изградите автентичен разказ около това възприятие. Изключително важно е съобщенията да са последователни във всички области и брандирането ви да отразява това, което всъщност правите всеки ден.

Установете доверие отрано и бъдещите инициативи за изграждане на марка ще имат по-дълбоко въздействие върху стойността на вашата компания.

Въпреки че това е непрекъснато усилие, разработването на трайна марка със сигурност си заслужава инвестицията на време и капитал. Ползата за вашия бизнес може да бъде значително по-голяма в дългосрочен план.

Изграждането на марка е невероятно мощен инструмент – такъв, който компаниите не могат да си позволят да пренебрегнат.

Прочетете още подобни статии тук.

Източници: Forbes, LinkedIn, Exploding Topics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *