Всичко, което правите през следващата година в бизнеса си, трябва да бъде правилно презентирано в социалните мрежи. В противен случай конкуренцията дебне от всякъде. 

Здравейте отново! В декемврийската ми статия ще се опитам да направя равносметка върху представянето на брокерите през 2023-та година в социалните мрежи. Кой се отличи и какво направи най-силно впечатление ще прочетете в следващите редове. 

През 2023-та имаше сериозно увеличение на присъствието на брокери и агенции за недвижими имоти, в сравнение с 2022-ра.  Това провокира както създаването на Real Social Broker, така и наложи на пазара платформи като oikia.com , които обръщат сериозно внимание на рекламата в социалните мрежи. Какво имам предвид? oikia.com дава различен поглед върху представянето на агенциите и брокерите. Те разбират, така както и аз, нуждата от това брокерът да бъде на преден план, давайки му поле на изява в техните портали. Инвестирането в реклама и присъствие в социалните мрежи се наложи много сред нашия бранш през 2023-та година. И това, колеги, е правилната посока. 

Нека разгледаме какво и кой направи най-силно впечатление:

-Кратки видеа- БУМ НА TikTok форматът

Абсолютен фаворит бяха shorts формите през тази година. Кратки видеа (15-30 секунди), чрез които брокерите споделяха кратка и полезна информация със своята аудитория. 

Това предизвика вълна, която ни заля с еднотипно съдържание. Силно се надявам през новата година брокерите да бъдат по-креативни, като всеки от тях наблегне върху силните си страни и личните истории от своята практика. Така присъствието на всеки от тях ще бъде по-запомнящо се. 

Според проучване сред брокери на недвижими имоти от 2022 г. в Щатите, социалните мрежи са вторият най-добър източник на потенциални клиенти в сферата на недвижимите имоти след препоръките. Поради тази причина 80% от агентите на недвижими имоти планират да отделят повече време за маркетинговите си стратегии в социалните мрежи през следващата година. А какво ли ще стане ако обединим препоръките и социалните мрежи в една голяма движеща се сила? Безкомпромисно оръжие!

Доверието и опитът са основните качества, които хората търсят при избора на агент по недвижими имоти. Това трябва да бъде достатъчна мотивация за един брокер, който държи на бизнеса си в дългосрочен план.

Социалните мрежи са нещо повече от начин, по който хората откриват обяви за имоти (въпреки, че са чудесни за това). Това е мястото, където можете да покажете своя опит и да започнете да развивате отношения и потенциални клиенти в голям мащаб.

Това, което ми направи силно впечатление тази година са няколко имена в бранша, които се откроиха с различно присъствие. 

Нейчо Нейчев – абсолютно и безапелационно той води най-гледания подкаст свързан с имоти. Със своите 19 000 абоната и 68 епизода, бързо се наложи като бранд на пазара. А дали социалните мрежи му носят бизнес – предстои да разберете в предстоящ епизод от Инстаграм поредицата ми “Добрият пример“. Последвайте ме в Инстаграм и разберете кога Нейчо ще ми бъде гост на живо.

Александър Мачев – Тик Ток сензацията. Александър има реализирана сделка на стойност 1 милион лева от ТикТок, което само по себе си потвърждава и затвърждава факта, че тази платформа не е “за децата”, а реално носи бизнес и не бива да се подценява. 

Николай-Емил Шопов – брокерът на инфлуенсърите. През тази година, Николай направи фурор със своята рубрика “37 въпроса” . В нея той показва домовете на популярни личности и им задава различни любопитни въпроси. Идеята му е да провокира разговор в посока имотна грамотност и да чуе откровеното мнение на популярни лица по темата. Видеата му достигат до милиони гледания в социалните мрежи. Николай е стартирал представянето си от март 2023-та година, което доказва, че когато имаш качествено и различно съдържание, то се оценява от аудиторията. 

Тодор Пастармаджиев– “5-минутният брокер”. Този година Тодор се наложи редом до останалите имена в статията със своето присъствие. Кратки 5-10 минутни видеа, в които без филтър казва нещата за бизнеса с имоти, такива каквито са. От този месец Тодор има и нов проект: “Младите Лидери“, който се радва на сериозен интерес още с първия си епизод. В него той си говори с Ивет Горанова – олимпийската шампионка по карате.

Oбяви на агенция Lions Group Real Estate в oikia.com

Велизар Първанов– момчето с Адидас анцуг от Перник. Велизар е брокер от 2 години, но заради колоритното си представяне бързо се наложи и изпъкна пред останалите. Г-н Първанов, както е по- известен, представя казуси и случки от работното ежедневие на българския брокер чрез хумор и кратки скечове. Популярността му в социалните мрежи му носи нови клиенти.  

Обяви на агенция Building Box в oikia.com

Тези момчета са пример през тази година за това, как чрез социалните мрежи може да вдигнеш бизнеса си на друго ниво! Те също така са и пример, че трябва да се откроиш от тълпата, за да бъдеш успешен. 

Няма как да не отдам заслуженото внимание и на пионерите в социалните мрежи, а именно : Щелян Калчев и Георги Янков от “Примо + “, както и Поля Христова. Те трябва да присъстват във всяка класация, когато става въпрос за присъствие в социалните мрежи.

Едно от най-важните неща при изграждането на личен бранд в социалните мрежи е постоянството! 

Това са хората, от които всички можем да се учим. Най-вече на постоянство и правилна стратегия за развитие, която да носи бизнес години наред! 

За финал ще кажа следното: През 2024-та бъдете повече себе си в социалните мрежи. Инвестирайте в обучение и реклама! Използвайте различни канали за комуникация. Изберете oikia.com за ваш партньор и приоритизирайте присъствието си онлайн. 

Весело посрещане на новата година! Пожелавам Ви да бъдете здрави, вдъхновени и целеустремени.

Автор: Мария Арабаджиева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *