Покрити със сняг пейзажи, традиционни къщи за гости и коледни вкусове. Това са най-добрите дестинации за Коледа в Гърция.

Мирис на камина, празнични сладкиши, украса и зимни пейзажи. Те съставят следните дестинации, които гарантират напълно организирана почивка за Коледа в Гърция. Ако все още търсите зимната дестинация, която ще ви приеме тази Коледа, седнете удобно и прочетете краткото ръководство по-долу.

Коледа в Загорохория

Това е класическа зимна дестинация. Може да има много Zagorochoria, 48 на брой, но най-популярните са Mikro и Megalo Papigo, Ano Pedina, Monodendri, Аристис, Цепелово и Вовуса. Каквото и да изберете за вашата коледна ваканция, единственото сигурно е, че ще се насладите на снежнобяла природа, каменни алеи, местни деликатеси и топли къщи за гости за вечери край камината.

Загорохория е на 470 км от Атина и на 350 км от Солун (в зависимост от селото, което изберете). Като алтернатива можете да резервирате самолетни билети до Янина и от там да наемете кола за планинския регион.

Коледа в Стария Агиос Атанасиос – Каймакцалан

Ако за вас Коледа означава безкрайна игра в снега, тогава направете резервация в Kaimaktsalan, където ще намерите каменни, традиционни къщи за гости, местни продукти, приготвени майсторски и разбира се безкрайни слаломи в ски центъра на Palaio Agios Athanasios . За тези от вас, които не са доволни от зимните ски, можете да намерите различни дейности, като туризъм, конна езда и стрелба с лък. Селото е разположено на 1180 – 1240 метра надморска височина по склоновете на Вора, а снежният център ще откриете на 10 км.

Старият Агиос Атанасиос се намира на 605 км от Атина и на 123 км от Солун.

Коледа на езерото Пластирас

Езерото Пластира се предлага за ваканционна екскурзия край езерото. Покрити със сняг пейзажи, дейности сред природата и разбира се коледни лакомства очакват вас и вашите приятели на езерото Тесалия.

Каливия Пезулас и Неохори са идеални възможности за настаняване!

Коледа в Арахова

Неслучайно я наричат ​​„Кралицата на зимата“, Арахова подновява срещата си с вярната си публика и обещава космополитен коледен празник в Елада. Природолюбиви екскурзии, разходки, космополитни магазини и местни вкусове се „омъжват“ и придават празнична нотка на град Виотя.

Това е идеален избор за спокойна коледна ваканция, но и за по-активна почивка с разходки в ски центъра Parnassos , Хепталофос и Делфи.

Коледа в Трикала, Коринтия

На надморска височина от 1100 метра са Трикала на Коринтия. На фона на заснежените склонове на Зирия ще можете да разгледате Като, Мезия и Ано Трикала и да отседнете в романтични къщи за гости с камината, която никога не гасне. Коледа там е романтична, със снежни пейзажи, коледни вкусове и разходки по каменните алеи. За любителите на ските ски центърът Ziria очаква безкрайно забавление.

За любителите на природата винаги има езерото Докса за романтична разходка в езеро.

Източник : itravelling.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *