Гърция е държава, която предоставя уникални възможности за имотна инвестиция, съчетаващи история, култура, туризъм и устойчивост. В тази статия ще разгледаме някои от най-перспективните региони за успешна инвестиция в страната.

Ако искате да разберете повече за имотния пазар в Гърция, можете да прочетете тук: https://bit.ly/3v8Hfmt 
Сред най-популярните места за покупка на недвижим имот в Гърция са Миконос, Санторини и Парос, както и островите Крит, Корфу и Родос. Въпреки това, имотите на по-малките острови като Антипарос, Милос, Кеа или Сими също се радват на внимание и добра оценка от купувачите. Цените варират между 2 000 и 6 000 евро за кв. м., но могат да бъдат и значително по-високи. Например в Миконос средните цени за луксозни жилища достигат до 12 488 евро за кв. м., а в Санторини – 10 335 евро.

Въпреки че имотите в луксозните курортни селища са известни с високите си стандарти, цените на недвижими имоти в Гърция са по-ниски в сравнение с повечето други средиземноморски страни.

Според експерти в областта на недвижимите имоти, най-засилен интерес от страна на българите има към районите Аспровалта, Неа Кердилия, Паралия Офринио. Това, което ги привлича е близостта до България.

Ето няколко предложения от нас: 

Ако сте почитатели на динамичната градска атмосфера и модерните инфраструктурни проекти, Атина е класически избор за покупка на жилище. 

Атина е сред най-старите столици в света и не само е исторически културен център, но и предпочитан град за активен начин на живот. Стабилният пазар на недвижими имоти е с постоянен интерес и висока ликвидност. Също така новите иновативни проекти и транспортните връзки повишават привклекателността на града.

Ако предпочитате безопасно, спокойно и комфортно място за инвестиция, то остров Крит е най-добрият избор за вас. Oт гoлeми гpaдoвe c модерни aпapтaмeнти нa морския бpяг дo мaлĸи плaнинcĸи ceлa, Крит има вcичĸo нa eднo мяcтo. Той е сред най-големите и разпространени гръцки острови с икономическа диверсификация и богато културно наследство. Съчетанието от традиционен живот и иноваторски проекти го превръщат в привлекателна дестинация за инвеститори.

Най-популярният остров за закупуване на ваканционен имот в Гърция е Родос. Той e мeждyнapoдeн лoгиcтичeн цeнтъp, който предлага удобни вpъзĸи c ocтaнaлaтa чacт нa Eвpoпa. Това го нарежда сред челните позиции на инвеститационните предложения. 

На последно място, но не и по важност, се нарежда Пелопонес – полуостров, който оформя най-южния край на Балканския полуостров. Той събира в прегръдките си основно хора на по-зряла възраст, които искат да се оттеглят от забързаното ежедневие и да се установят сред спокойствието на природата. Aĸo xapecвaтe живoта във фepмa, вкусната мecтнa xpaнa и имате страст към земеделнието, то Пелопонес е чудесен за вашата инвестиция.  

Изборът на конкретна локация за имотна инвестиция в Гърция зависи от инвеститорските цели, но всяка от тези области предоставя уникални възможности и съчетават историческо богатство със съвременни удобства. 

Автор: Антония Богданова 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *