Новата година пристъпи с бързи темпове, водейки със себе си равносметка за всичко случило се до момента и вълнуваща подготовка за една неповторима вечер. А ето кои бяха и най-посещаваните дестинации в България по време на новогодишните празници. 

Всеки има свое виждане за начина, по който иска да посрещне първия ден от годината. За някои това включваше утринна разходка в планината, за други – гледка към проблясващите светлини на големия град, а за трети – топъл СПА басейн. 

Според Booking.com, най-резервираните ваканционни паркове в България през месец декември бяха в Боровец, Триград и село Гърмен

Вилите “Ягода” и “Малина” са популярни СПА дестинации, уютно разположени в гориста местност, само на 4 минути път с кола от сърцето на Боровец. През новогодишните празници гостите имаха възможността да се насладят на сауна терапия и на уютен ресторант с домашно приготвени български ястия. Двойките ценят високо местоположението, защото вилите предлагат разнообразие от спортни занимания – тенис на маса, тенис на корт, футбол, хандбал, волейбол, баскетбол и бадминтон. Освен това могат да се наемат велосипеди и ролкови кънки.

“Horlog Castle” представлява неотдавна реновиран ваканционен комплекс в Триград, разположен на 47 км. от гората Елатиас. За почитателите на мистериозни пътешествия и планинска обстановка, това беше перфектният избор. Сградата излъчва величие и магия, а гостите го определят като “друг свят, в който забравяш за реалността”. Ресторантът на място е семеен и предлага ястия за вечеря, обяд, брънч и коктейли.

Любителите на селската идилия, в която времето е спряло, а в околието цари тишина и спокойствие, избраха Комплекс “Гърмен Хилс”. Комплексът се намира в село Гърмен, област Благоевград, и предложи на своите гости уютни стаи и безплатно барбекю съоръжение, с което да приготвят празничната си трапеза. Сградите са обградени от гора, а хижите са стилно обзаведени в провансалски стил, построени от дърво и камък.

Нова година в града никога не е изключен вариант. Обикновено се стараем да избегнем градската динамика и работните ангажименти, но празниците са перфектният момент, в който можем да променим погледа си към града като пространство и атмосфера. 

По време на новогодишната нощ, големите градове предлагаха на своите жители и туристи различни екзотични възможности за забавление – концерти на открито, пищни вечери в ресторанти и посещения на оживените нощни клубове. Предпочитани градове бяха София, Пловдив и Варна.

Автор: Антония Богданова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *