За любителите на историята и изкуството това със сигурност е регионът Тоскана. Известен със своите прекрасни вина и пейзажи, Тоскана предлага романтични и кокетни вилни помещения, ферми в селските райони и чудесни апартаменти в градове като Флоренция и Сиена.

За любителите на по-динамичната обстановка и морския живописен пейзаж се препоръчва Сицилия. Това е най-големият остров в Средиземноморието и е обсипан с изумителни плажове и богати исторически паметници. Предпочитани градове са Палермо и Катания. 

Хората с по-изискан вкус се ориентират към така наречения „Цветен бряг“ на Италия, а именно Лигурия. Местността е известна със своите разноцветни къщи и красиви плажни ивици. Популярни градове са Портофино и Сан Ремо

За по-балансираните хора, които търсят тиха и спокойна обстановка, се препоръчва районът Умбрия, който е познат със своите зелени планини и средновековни градчета. Перуджа и Асизи са чудесни места за любителите на природата и хармонията. 


И на последно място, но не и по забележителност, е крайбрежието Амалфи. Този регион предлага едни от най-красивите изгледи в Италия, съчетани с изискани ресторанти и кафенета. Градчета като Амалфи и Равелло са подходящи за романтични души, които търсят приключения.

Автор: Антония Богданова 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *