Знаете ли, че вече може да не губите време в пътуване в трафика до локацията на имот, който искате да видите?

Знаете ли, че може да разгледате имота от удобството на вашия дом?

Как е възможно?

С виртуален оглед!

Това е най-модерната и нова услуга, с която можете да посетите имот.

В съвременния свят на технологиите виртуалните разходки играят важна роля и предоставят множество възможности. От 360-градусова обиколка на вашия имот, проучване на екстериора и околностите, видеообзор до интерактивно, завладяващо VR изживяване. Подходящо както за малки, така и за големи имоти.

Можете да използвате виртуалния оглед както за търговски, така и за информационни цели, не само за изграждане на доверие с клиента или купувача, но и за популяризиране на информация за услугите на вашата компания, което в крайна сметка води до удовлетворение на клиентите.

Какво е виртуален оглед?

Виртуален оглед е, когато лице с интерес към закупуване или инвестиране в имот, извършва виртуална оглед с помощта на агента или продавача.

Как работи?

Представете си, че влизате в красиво изглеждаща сграда за първи път, независимо дали е жилищен или търговски обект. Започвате да разглеждате вътрешността й, за да се възхитите на прекрасните стаи, мебели и редица хващащи окото детайли.

Сега си представете, че преживявате същия процес само като щракнете и разгледате чрез вашия компютър или смартфон! Това е, което наричаме виртуален оглед!

Какво е важно да знаете за виртуалните огледи?

  • Дават 360-градусово, 3D изживяване на интериора и екстериора на имота;
  • Потребителите могат да навигират през различни стаи, да разглеждат функции/обзавеждане, пространствени измерения и т.н., точно като действителна обиколка на място;
  • Използват се снимки, видеоклипове, VR, софтуер за 3D моделиране, съединени заедно, за да създадат ангажиращи визуализации и да предоставят завладяващо изживяване;
  • Позволяват на потенциалните купувачи да проверяват визуално обявите от всяко място по всяко време и да разгледат имота онлайн, без да се налага физическо посещение, спестявайки време и пътуване;
  • Виртуалният имот е цифров близнак на реален физически имот, създаден с помощта на камери, технология за 3D сканиране и т.н., за да се уловят детайли на стаите, оформлението, размерите и т.н.;
  • Те помагат на агентите за недвижими имоти/продавачите да продават имоти по-ефективно, като дават възможност за виртуални огледи за далечни купувачи и да сключват сделки по-бързо.
  • Въпреки че са полезни, виртуалните обиколки в идеалния случай трябва да допълват, а не да заместват личните физически огледи, преди да финализирате покупка/наем на имот.

Друго интересно решение на модерните технологии са VR очилата.

Какво е VR?

Виртуалната реалност (VR) е симулирано изживяване, което използва проследяване на движение и 3D дисплей близо до очите, за да даде на потребителя завладяващо усещане за виртуален свят. Човек, използващ оборудване за виртуална реалност, може да огледа изкуствения свят, да се движи в него и да взаимодейства с виртуални елементи.

С тяхна помощ, можете да разгледате имота от офиса на вашия брокер, от вашия дом или ако имотът не е обзаведен, можете на място да видите как ще изглежда “до ключ”!

Ако търсите имот, но нямате много време да ходите на огледи, то виртуалните огледи са вашето решение!

А ако продавате, то този вид посещения на обекта, ще ви помогнат в сключването на сделка много по-бързо. 

И в двата случая, ако имате физическа възможност за един ден да посетите 10 имота, то с виртуалните огледи, можете да посетите 20! 

В Oikia.com имате възможност да представите имота си с 360-градусов виртуален оглед. По този начин повече потенциални купувачи ще разгледат имота ви.

От страна на купувачите – могат да бъда сигурни, че всички агенции и имоти в Oikia.com са проверени и реални!

Източници: tallboxdesign.com и wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *