Пренасяме се на 1666.41 км. разстояние от столицата на България (София) и се отправяме към едно от най-популярните места за туризъм в света – столицата на Италия (Рим). Със своите живописни пейзажи, морски ивици, величествена архитектура, богата история и приказна култура, Италия непрестанно печели сърцата на своите посетители. Освен като туристическа дестинация, държавата на лимоновите дръвчета и тесните улици предлага и множество възможности за живеене и инвестиране.

Защо все повече хора решават да си купят дом в Италия? Нека разгледаме какви са предимствата на италианските недвижими имоти и кои са най-подходящите градове и области, в които си струва да инвестираме. 

Изгодни сделки и ценово разнообразие

Италия предлага разнообразие от недвижими имоти на изгодни цени. Прогнозите за пазара на недвижими имоти в Италия през 2022 г. показват, че цените на вторичните жилища са в застой и това не подлежи на скорошна промяна. Според последния ценови индекс от Idealista увеличението на стойностите е умерено сравнение с други европейски страни. Отразява се лек ръст на цените от 1,3% на годишна база.

Независимо дали търсите стилен апартамент, или традиционна вила, Италия предлага много възможности спрямо всеки вкус и бюджет. 

Културно богатство 

Да живееш в Италия означава да се докоснеш и приспособиш към богатата им култура и навици, които се различават по много параграфи от българския битовизъм. Можете да се наслаждавате на безкрайно изкуство и кулинарни изживявания, дебнещи зад всеки ъгъл. Освен това италианците са прочути с топлината, страстта и гостоприемството си.

Стабилност и сигурност

Италия има стабилна икономическа и правна система, което прави инвестициите там сигурни и безопасни. Италианското законодателство не налага ограничения за покупка на недвижим имот в страната от чуждестранни граждани, но това води със себе си и редица финансови постъпления, които се декларират официално пред закона. 

Един от най-честите съвети за покупка на жилище в Италия е работа с местен адвокат по време на процеса.

Изгодни ежедневни разходи

Животът в Италия може да бъде по-икономичен спрямо някои други европейски страни. Храната и услугите са достъпни на разумни цени, което прави ежедневния живот приятен и лесен. 

Автор: Антония Богданова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *