Независимо дали е голям или малък, гаражът е основно място във вашия дом за съхранение на инструменти и превозни средства.
Често обаче злоупотребяваме с потенциала му и в крайна сметка го използваме като килер за предмети, които не могат да се съхраняват вътре в къщата.
Ако се подреди интелигентно, може да се превърне в идеално място за извършване на различни дейности. Не забравяйте, че много обещаващи компании и известни групи са родени точно в стените на гараж!
В следващата статия ще намерите полезни съвети за организирането му по практичен и функционален начин.

Започнете, като направите селекция от всички елементи, които сте натрупали през годините. Отървете се от това, което вече не използвате, и спретнато организирайте това, което искате да запазите. За да направите това, поставете приборите си в прозрачни съдове .По този начин ще можете предварително да идентифицирате съдържанието на кутиите и ще избегнете да ги местите всеки път, създавайки бъркотия (може да е полезно да имате под ръка маркер или самозалепващи се етикети, за да маркирате категорията на събраните предмети ).

В гаража голяма част от времето е посветено на ремонти и домашни работи, в тази връзка е препоръчително да изберете подходящ тип осветление: изберете LED или неонови таванни лампи , които са удобни и устойчиви. Те ще позволят значителни икономически и енергийни спестявания, осигурявайки необходимата интензивност на светлината.

За да не заемате пространството на пода, окачете вашите спортни и/или работни инструменти на стената. Ще ги имате под ръка, когато имате нужда от тях, но те няма да блокират пода отдолу. Използвайте метални куки за стена или дървени дюбели, за да създадете свой собствен склад за инструменти за стена! Размерите на куките за таван ви позволяват да държите велосипеди, гуми и обемисти предмети. Тези опори се поставят лесно и бързо, идеални дори за най-малките гаражи!

Ако пространството в гаража ви е малко и тясно, направете сгъваема работна маса . Когато е затворен ще заема само няколко сантиметра, докато когато е отворен ще имате солидна маса за работа, но в същото време лесна за адаптиране.

Приложете брони към стената, за да увеличите максимално наличната повърхност. Ще можете да паркирате колата си наравно със стената, без да се страхувате да повредите вратите и каросерията, като имате достатъчно място в гаража си. Ако имате ограничен бюджет, придайте на ръбовете на стената дебелина, създадена с гъба за басейн.

Ако искате по-професионална алтернатива, закупете специален комплект за защита на вратата в специализиран магазин или в интернет.
Има и залепващи брони от гумирана тъкан, които се закрепват много бързо. Те могат да се комбинират с табели за гаражи, за да се създаде специално място за вашия автомобил. Покрийте пода с щампована PVC гума, за да предотвратите изтичане на масло и да улесните почистването на помещението.

И накрая, добавете рафтове за съхранение на обувки или инструменти, които не използвате често. Една мебел, в която ще поставите различните инструменти, ще ви позволи да имате по-организиран гараж. Изберете конструкции със затворени чекмеджета и врати: по този начин вашите предмети няма да рискуват да се запрашат и съответно да се развалят!

Може да разгледате предложения за гаражи в продажба: София, Пловдив, Варна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *