Защо да използваме консултант по недвижими имоти

Независимо дали сте собственик, който иска да продаде или отдава под наем своя имот, или сте от страната на търсещия такъв имот, професионалните услуги на консултант за недвижими имоти могат да ви бъдат от голяма полза.

В България думата „брокер“ е добила известно отрицателно значение, поради некоректните практики на някои практици в бранша, но това не бива да ви кара да заклеймявате целия бранш. Той изобилства от много добросъвестни специалисти, чиято дейност е във ваша услуга и е предназначена да намерите по-бързо и лесно перфектния купувач, идеалния наемател, мечтания имот и топ хазяин.

В днешната ни статия обобщаваме накратко основните предимства, които получавате, когато се обърнете към добър брокер за недвижими имоти, а те са наистина значителни.

Предимства при ползване услугите на консултант за недвижими имоти

Ето и кратък преглед на нещата, с които професионалният брокер може да ви бъде полезен.

  • Професионални знания и опит в търсенето и предлагането на имоти

На първо място, брокерите на недвижими имоти имат стабилна база от знания, експертиза и опит по отношение пазара на недвижими имоти. Те могат да ви предоставят ценна информация за района на имота, актуалните към момента цени и текущите пазарни тенденции. Ще ви ориентират в сложния процес на покупка или продажба на имота. Освен това имат добро разбиране на правните и финансови аспекти на плащанията, които е необходимо да се направят в процеса.

  • Голяма база от актуални оферти за продажба и наем

Голямо предимство е достъпът на брокерите до бази с всички предлагани към момента къщи, апартаменти, вили, паркоместа, гаражи, поземлени имоти и прочие, които в момента са активни за продажба или отдаване под наем.

  • По-добра реклама на вашия имот

Знаете ли, че съвременният купувач/наемател е все по-малко склонен да отвори обява със снимки с лошо качество, да не говорим за такава без никакви снимки? Не, брокерите не са просто хора, които идват да направят снимки на вашия имот, те са професионалисти, които знаят как да представят имота по реален начин, но в най-добрата му светлина, така че да привлечете повече интерес.

И тук не става въпрос само за снимки. Краткото, точно, ясно, но ключово организирано описание на имота е вторият най-важен стълб на добрата реклама на имота и консултантите за недвижими имоти, с които работим в Oikia.com са специалисти в тази сфера.

  • Умения за договаряне на най-добрите условия

Консултантите на недвижими имоти имат умения за преговаряне на професионално ниво. Затова ще са ви от полза не само за намирането на най-добрата оферта, но и за конфигурирането на предложението на страната, с която си взаимодействате в по-изгодно за вас положение. Ще ви помогнат за успешно преговаряне с други агенти, купувача, продавача, собственика или наемателя и ще работят за сключването на сделка с най-добра цена.

Брокерските услуги съвсем не са излишен допълнителен разход

Брокерите са специалисти, които се занимават професионално със свързването на двете страни по отношение продажбата или наемането на недвижими имоти. Те играят жизненоважна роля в процеса на търсене и осъществяват ефективно посредничество между договарящите се лица. Имат богатство от знания и опит, които могат да бъдат безценни за клиентите, независимо от коя страна се намират те.

Покупката, продажбата, успешното отдаване под наем или наемането на имот може да бъде дълъг процес. С правилния брокер необходимото време може да бъде скъсено значително, благодарение на ефективното организиране на огледи. Той ще ви даде професионални съвети за сключването на най-изгодната сделка и ще ви помогне да преминете с лекота през най-сложните процеси при покупка или продажба на имоти.

Освен това консултантът може да ви спести и средства чрез взаимодействие със специалисти по договарянето, с които вече има изградени стабилни връзки, от които клиентите на брокера може да се ползват.

Затова в Oikia.com работим с утвърдени специалисти в бранша, на които знаем, че потребителите могат да се доверят.