От днес в рубриката ни “Интересно и полезно”, всеки петък ще ви представяме по един от образцовите брокери на Oikia.com, за изминалата 2023г.

За нас е чест да ви представим Стефани Славчева – брокер на месец февруари от агенция “Galerie”.

Завършила магистратура “Финанси” в УНСС, нейният професионален път започва като банков служител в сферата на продажбите и обслужване на ВИП клиенти, супервайзър във фирма за ипотечно кредитиране, а от 2014 година е брокер на недвижими имоти.
За себе си тя казва, че е точна, прецизна, постоянна и упорита и вярва, че човек трябва да следва поставените си цели, за да постига успехи.

По-долу в статията ще откриете нашите въпроси към нея!


1. Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

Да си брокер на недвижими имоти е голямо предизвикателство , а за мен думата е “Страст”.
Както ми беше казала моят ментор Невена Стоянова” Няма бивш брокер”.
Разбира се, че има безброй предимства, но и търпи много отговорност и стрес за практикуващия брокер.


2. Работите ли с колеги брокери?

Разбира се, че работя с колеги и не само. Според мен това е от изключителна важност, защото предимствата са огромни, както за нас брокерите, така и за купувача и в най-голямо значение за собственика-продавач.

3. Ако можете да промените нещо в бранша, кое ще е то?

Ако имам възможност да променя нещо в бранша, на първо място е да се регулира професията брокер. Тя да се практикува само от брокери, които имат нужното образование, ценз  за търговски умения, да има най-малкото базови познания за тази професия, които не са никак малко.
Да се минава през изпитна лицензирана комисия, нещо като за кандидатстудентски изпит в дадена област.


4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

Отивам с мой клиент-купувач на оглед и в момента, в който заставаме през вратата, той се сеща че преди три дни лично я е монтирал, понеже неговият бизнес е изработка и монтаж на врати.
Отваря ни собственика и двамата се споглеждат втренчено един в друг и разбира се всички избухнахме в смях, че е трябвало аз да им се появя, като посредник, за да се разберат по между си, като купувач и продавач.
Стиснаха си ръцете за сделка още на същият оглед.
Беше много забавна ситуация.

5. Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

На всички начинаещи брокери, бих казала, че ако искат да са професионалисти в бранша, трябва да са много отдадени и да работят със сърце! Да се научат на такт и търпение!
Да изградят личностното и професионалното си развитие, като се стремят да надграждат ежедневно! Трябва да обичат професията, както и да уважават клиентите си. Да се стремят да бъдат добри медиатори, за да няма осуетена страна по сделките. Трябва да уважават колегите си и да са честни и всеотдайни, както и да са подготвени преди всяка среща с клиент. И на последно място, но е и по важност да познават тенденциите и пазара за недвижими имоти!

Може да разгледате всички обяви на “Galerie”, тук.

За още подобни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *