По случай наближаващия празник на жената 8-ми март, ние от Oikia.com зададохме, няколко въпроса на жените в света на недвижимите имоти.

Днес имаме удоволствието да ви представим Спаска Шарланджиева, съосновател, мениджър и брокер на агенция за недвижими имоти “Велдикс”.

1. Какво е да сте жена брокер на недвижими имоти?

Според мен няма значение дали си жена или мъж брокер на недвижими имоти. Важно е, какви умения имаш и как работиш за клиентите си. През всичките години работа, водещо за мен е било да успея да договоря най – добрите условия, и да отстоявам интересите на своите клиенти. Щастлива съм, че успях да постигна всичко това.

2. С мъже или жени колеги работите по-добре?

Зависи от човека срещу мен. Има страхотни колеги, с които се разбираме точно с две думи и такива, с които не се получава комуникацията. Но все пак, това, което ми прави впечатление е, че жените брокери са по – интуитивни, имат по – малко его, много по – добре водят комуникацията с клиентите си и са по- търпеливи. Надявам се сега да не ми се обиди мъжкото съсловие. Затова в тяхна, защита ще кажа, че през годините съм имала възможност да направя съвместни сделки с колеги /мъже/, с които е било истинско удоволствие да се работи.

3. Чувствали ли сте се подценявана като жена брокер?

Никога не съм имала такова чувство. Мисля си, че причината за това се дължи на факта, че участвам винаги много активно с предложения и даване на решение за всеки проблем или казус, пред който сме се изправяли в работата си. Това е печелило доверието на мъжкото съсловие.

4. Разкажете забавна случка от вашата практика?

Забавните случки са много. Дори приятелите ми ме съветват да напиша книга на тази тема. Когато работиш с хора, можеш да очакваш всичко. Всеки ден се будиш сутрин и не знаеш, как ще приключи деня ти. Сега може всичко да е наред, а до края на деня, клиента ти да се окаже в затвора или да му откраднат портфейла с личната карта точно пред кантората на нотариуса и да не можете да изповядате сделката. Точно, когато си мислиш , че няма да успееш с краткия срок, който имаш, да продадеш даден имот, изведнъж се оказваш с трима купувача и се чудиш, с кого да направиш сделка . Стрес, непредвидени ситуации. Правили сме какво ли не за да са доволни клиентите. Имали сме сълзи, радост и вълнение. Ето затова обичам работата си.

5. Какво бихте казали на дамите, които искат да се развиват в професията брокер на имоти?

Да търсят своето място и да вярват във възможностите си. Ако са упорити и работят със сърцето и душата си, няма как да не успеят да изградят успешна кариера в бизнеса с имоти.

Може да разгледате всички обяви на “Велдикс” тук.

Очаквайте още статии по темата на Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *