По случай наближаващия празник на жената 8-ми март, ние от Oikia.com зададохме, няколко въпроса на жените в света на недвижимите имоти.

Днес имаме удоволствието да ви представим Августина Митова, брокер и собственик на агенция за недвижими имоти In Hold 24.

1. Какво е да сте жена брокер на недвижими имоти?

Да си жена брокер на недвижими имоти е динамично и вълнуващо, всеки ден се срещаш с нови хора, учиш от всяка сделка нещо ново, надграждаш и разбира се имаш шанса да се развиваш, най-хубавото е, че няма ограничения, всичко зависи от теб самия.

2. С мъже или жени колеги работите по-добре?

Работя добре с всички колеги, които са адекватни, коректни, познават материята, и могат да водят комуникация. Тук полът няма особено значение.

3. Чувствали ли сте се подценявана като жена брокер?

Разбира се, всяка жена брокер е минала през това да те подценят, обаче не винаги е нещо отрицателно. Има много ползи и винаги е удоволствие, когато оправдаеш очакванията.

4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

Последната забавна случка от моята практика е един съботен оглед с мой клиент и собственика на промишлен имот. Влизайки в имота се оказа, че има крадец, Ние грабнахме първосигнално разни предмети за самозащита и излязохме навън. Минавайки покрай оградата и товарния вход, оглеждайки се за крадеца, аз държейки и размахвайки кухненски нож, това докопах се обърнах към клиента с думите „ и сега това е входа за тежкотоварни машини с дължина 6 метра“, а човека мигайки и в недоумение ме погледна и каза : „ Августина ти сериозно ли ?“, а аз просто казах ами нали сме на оглед . Естествено не купи имота, но до ден днешен когато се чуем започва да се смее сещайки се за огледа ни.

5. Какво бихте казали на дамите, които искат да се развиват в професията брокер?

На първо място да изберат правилния ментор, аз имах огромен късмет с хората, които ме учиха и бяха до мен, да забравят за егото, това е най-голямата пречка, и не на последно място много търпение, постоянство и удобни токчета .

Очаквайте още статии по темата на Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *