По случай наближаващия празник на жената 8-ми март, ние от Oikia.com зададохме, няколко въпроса на жените в света на недвижимите имоти.

Днес имаме удоволствието да ви представим Ава Цветкова, основател и изпълнителен директор на агенция за недвижими имоти Авасолис.

1. Какво е да сте жена брокер на недвижими имоти?

Да си жена брокер е доста предизвикателно, особено ако съвместяваш и ролята на майка. Брокерската професия предполага много качества и сред най-важните е да умението за планиране на ангажиментите си с педантична точност, както професионални, така и лични. Добра комуникация, познаване на пазара и работа в екип с адвокат вещно право, са базов минимум за успешна кариера.

2. С мъже или жени колеги работите по-добре?

Работя успешно с коректни и уважителни колеги, независимо от техния пол. Да не забравяме, че има колеги, важни за моята професионална и личностна насока за развитие. Има конкретни имена от различни полове, които са ми били учители, ментори и вдъхновители.

3. Чувствали ли сте се подценявана като жена брокер?

Разбирам какво означава да се чувстваш подценена професионално. Въпреки това, вярвам в своята сила, професионализъм, готовност да се развивам и придобивам нови знания и умения. Ако някой ме подценява, това не означава, че моите умения и възможности са малки, това отразява неговите предразсъдъци и ограничения. Вярвам, че всички заслужаваме да бъдем оценени по заслуги, независимо от нашия пол, и ще продължа да работя усърдно за постигането на своите цели.

4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

Със сигурност имам доста забавни случки в работата си, но една от любимите ми е, когато на един клиент майка му беше дошла на гости и печеше баница, целия апартамент миришеше много вкусно и клиентите не се стърпяха поискаха да хапнат. Така огледа се проточи и всички хапнахме от вкусната баница. Този комичен момент беше изключително забавен и стана един от анекдотите, които още с усмивка споделям с колегите. За баницата и продажбата. Винаги съм настроена позитивно и обичам да се потапям и изживявам подобни забавни моменти в работата си.


5.Какво бихте казали на дамите, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

Работата като брокер е вълнуваща, но често подценявана относно натовареността и ангажираността. Ако сте постоянни, обичате динамичната работна среда, умеете да комуникирате на различни нива и желаете да придобиете знания и социални контакти, тази професия може да бъде мечтаната за вас. Отделете време, поне шест месеца, за да се запознаете с всички аспекти на професията, преди да вземете решение дали е подходяща за вас.

Може да разгледате всички обяви на Avasolis тук.

Очаквайте още статии по темата на Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *