Днес ви представяме Йордан Димитров, брокер на месец април 2023-та година, от агенция “BLOCK”.

Работи в сферата с недвижими имоти от 2016г. Благодарение на коректно отношение е изградил контакти, както с клиенти, така и с много колеги, което допълнително завишава качеството и бързината на услугата, която предлага агенцията.

През годините е изградил репутация на човек, който не се спира пред нищо и смело заявява, че няма казус, който не може да бъде решен!

За Oikia.com, Йордан отговори на следните въпроси.

1. Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

Добрият брокер е психолог, банкер, юрист, маркетингов специалист, приятел и от време на време продава имоти 🙂 Звучи клиширано, но е факт, че един професионалист трябва да може да отговаря на всички тези нужди на своя клиент. Разбира се, освен дълбоки познания за пазара, добрия брокер притежава и редица лични качества, които му помагат да избере правилния подход към всеки потребител. Все пак успехът не се измерва само в броя сделки и парите, които печели, а във впечатлението, което оставя и доволните клиенти.

2. Работите ли с колеги брокери? 

Ние в Block Real Estates, работим с всички колеги и смея да твърдя, че имаме прекрасни взаимоотношения с тях! Не смятам за коректно, а още по-малко за професионално да саботираш сделката на своя клиент, като ограничаваш възмоността му да продаде своя имот на купувач, който се е доверил на брокер от друга фирма. Също така много агенции предлагат офертите си само за частни лица, защото не получават заплащане от продавача. На такива колеги, които не могат да договорят условия, при които да работят със своите лични клиенти, мога да кажа само едно – ориентирайте се към друга професия!

3. Ако можете да промените нещо в бранша, кое ще е то? 

Определено бих променил споменатите по-горе некоректни практики, въпреки това смятам, че последните години качеството на услугата личен брокер доста се повиши. Разбира се ние от Block постоянно се стараем да надграждаме, за да можем да предложим най-доброто на нашите партньори и клиенти. Доказателство за това е новата услуга, която предлагаме, а именно, чрез нашумелия в последните години Home Staging, да превърнем безличния имот в “роден дом” за купувача. Персонализираме жилището, така че дори недостатъците му стават предимства. Така, освен, че не е нужно да намалим цената за бърза продажба, напротив можем да постигнем до 6% поскъпване. И всичко това за наша сметка.

4.Разкажете забавна случка от своята практика?

Забавна случка от практиката. Ако започна да разказвам сигурно няма да ни стигне цял ден. Една от най-хубавите страни на нашата професия е, че постоянно ни среща с различни хора и казуси. Като започнем от разногласия между роднини, минем през екзотични домашни любимци и стигнем чак до планетите и тяхното разположение. Може би една от най-забавните случки в кариерата ми беше на оглед с купувачи, с които работех. Оказа се, че един от съседите не е много съгласен с продажбата на имота и имаше план за саботаж. Както си чакахме за оглед, господина се появи, но не как да е, а както майка му го е родила – ЧИСТО ГОЛ. Най-демонстративно мина покрай нас, поздрави ни и продължи към двора. Не можете да си представите реакцията на хората, когато видяха този “Софийски Адам”.

5. Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията? 

Това е най-добре платената трудна професия и най-зле платената лесна професия!!! Във всяка една сфера на живота трябва да излезете от зоната си на комфорт, да катерите нови върхове и да надграждате себе си. Винаги се старайте да давате най-доброто от себе си и да помагате на другите. Правете повече от това, за което ви плащат и положителните резултати ще са на лице. За да си добър търговец, трябва преди всичко да си добър човек!

За още подобни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *