По случай наближаващия празник на жената 8-ми март, ние от Oikia.com зададохме, няколко въпроса на жените в света на недвижимите имоти.

Днес имаме удоволствието да ви представим Росина Богатова – Желязкова, съосновател, мениджър и брокер на агенция за недвижими имоти “Holding Group Real Estate”.

Credit: Photolux

1. Какво е да сте жена-брокер на недвижими имоти?

Знаете ли, вдъхновяващо е, любимо е, творческо, страхотно е! Но тъй като от много години съм жена-брокер-управител, всъщност имам невероятната възможност да заразявам моите екипи с тази любов към професията!

2. С мъже или жени колеги работите по-добре?

С мъже и жени, които са организирани, концентрирани, харизматични. Харесвам бързината на колегите мъже, тяхната неподправена емоция. Жените-брокери са по-интуитивни към нуждите на клиентите, по-грижовни, детайлни – това също ми импонира.

3. Чувствали ли сте се подценявани, като жена-брокер?

В изключително редки случаи – от мъже, които не вярват, че жената може да бъде отличен шофьор или да разбира наравно с тях от строителство. Имало е случаи, в които недооценяването на силата на жената в преговори е изигравало лоша шега на мъжете участници във въпросните преговори. Но като цяло доверието на клиентите и останалите участници на процеса към жените-брокери е много високо!

Credit: Photolux

4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

Забавните случки са толкова много, че, освен обучения за брокери, някой ден ще трябва да седна и да напиша едни весели мемоари. Ако позволите, по повод 8 март ще ви разкажа една романтична история: Една прекрасна млада дама получи предложение за брак по време на самите огледи, точно в имота, който решиха с половинката си, че избират за бъдеща покупка. Така след думите: “това е нашият апартамент!”, мъжът изкара кутийка с пръстен и каза: “А ти си моята любов и жена!”

5. Какво бихте казали на дамите, които искат да се развиват професията брокер на недвижими имоти?

На всички дами, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти казвам, да дерзаят смело, да вярват, че са облагодетелствани от природата да бъдат доверени съветници за клиентите. И професия, която позволява всяка дама да бъде успешна, благодарение на своите умения да бъде много организирана, и типично за жените многофункционална.

Очаквайте още статии по темата на Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *