Днес ви представяме Спаска Шарланджиева, образцов брокер на месец октомври за 2023г, съосновател и мениджър на агенция за недвижими имоти „Велдикс“.

Тя работи като брокер повече от 20 години в сферата на недвижими имоти – период, през който е научила ценни уроци и е усъвършенствала знанията си, за да бъде полезна на хората, които ѝ се доверяват. За себе си казва, че недвижимите имоти са нейното призвание, от което „няма излизане“. Тя е щастлива да ръководи изключителен екип от добри професионалисти, с които ги обединява една обща цел – да са конкурентни на пазара на недвижими имоти и доверен партньор за своите клиенти и колеги.

За Oikia.com, Спаска Шарланджиева отговори на следните въпроси:

1 . Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

За мен е удоволствие да се развивам и предложа най-доброто за клиентите си, работейки, като брокер на недвижими имоти. Това е една изключително динамична, вълнуваща и доста напрегната на моменти, професия. Харесват ми множеството контакти, които създаваме и неограничените възможности за работа, които предлага професията.

2. Работите ли с колеги брокери?

Има прекрасни колеги, с които си партнираме ежедневно. Всяка една оферта в агенцията ни, я работим с колеги. За нас е важен клиента , а не двойната сделка.
В тази връзка бих искала да дам съвет към колегите, особено към тези, които сега стартират в този бранш, а именно да гледат интереса на клиентите си и работят съвместно с колеги, за да изградят добро име и добри контакти.

Събитие: Маркетинг стратегии за успешния брокер

3. Ако можете да промените нещо в бранша, кое ще е то?

Бих променила една доста порочна практика при някои агенции, а именно предлагането на оферти само за директни клиенти. Работейки този начин се ограничава достъпа на потенциални купувачи до предлаганите от агенцията имоти. Офертите само за директни клиенти би могло да ощетят както продавача на имота, така и купувача. Ето защо, всеки клиент , избирайки да работи с конкретна агенция или брокер е добре да проучи по какъв начин ще бъде предлаган имота му.


 4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

Забавните случки са много. Дори приятелите ми ме съветват да напиша книга на тази тема. Когато работиш с хора, можеш да очакваш всичко. Всеки ден се будиш сутрин и не знаеш, как ще приключи деня ти. Сега може всичко да е наред, а до края на деня, клиента ти да се окаже в затвора или да му откраднат портфейла с личната карта точно пред кантората на нотариуса и да не можете да изповядате сделката. Точно, когато си мислиш , че няма да успееш с краткия срок, който имаш, да продадеш даден имот, изведнъж се оказваш с трима купувача и се чудиш, с кого да направиш сделка . Стрес, непредвидени ситуации. Правили сме какво ли не за да са доволни клиентите. Имали сме сълзи, радост и вълнение. Ето затова обичам работата си.

5. Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

Да работят упорито, да се учат и надграждат знанията си и не последно място да се отнасят с колеги и клиенти, така както биха искали да се отнасят и с тях.

Може да разгледате всички обяви на агенция “Велдикс”.

За още статии по темата “Интересно и полезно”.

За още разнообразни и интересни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *