Аз съм Яни Янев, мениджър продажби в “Имотен център”. Завършил съм Бизнес администрация в НБУ, след това записах Политически науки в УНСС. Продавам недвижими имоти от близо 10 години. Преди това 5 години бях мениджър продажби в модната сфера и отново съм работил само с индивидуални клиенти. Винаги съм се стремил да вникна максимално в предпочитанията им и да намеря най-подходящото за тях. Вярвам най-вече в коректното отношение и качественото изпълнение на задълженията си и препоръките на доволните клиенти ми носят най-много дивиденти.

За Oikia.com, Яни Янев отговори на следните въпроси:

1.Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

Да съм брокер за мен е поприще, изпълнено с ползи и позитиви. Обичам работата си. Според мен, за да си успешен в нашата сфера е нужно много повече от просто посредничество и затова се стремя паралелно да разширявам познанията си и по право, счетоводство, психология, маркетинг, дизайн, както и да засилвам медиаторските си умения. Работата с хора ми помага все повече да развивам търпение, увереност, гъвкавост, смирение и други много важни личностни качества. Огромно удовлетворение ми дава и доверието и признателността на хората след като с мое съдействие са се сдобили с мечтания за тях дом или са освободили парите си продавайки имот,
за да постигнат друга своя мечта или просто да подобрят качеството си на живот. Да съм брокер за мен е призвание.

2. Работите ли с колеги брокери?

Разбира се! Уважавам колегите и винаги съм отворен за съвместни сделки и обмяна на опит когато отсреща стоят професионалисти, готови максимално да си сътрудничим за успешното финализиране на сделките. Вярвам повече в колаборирането отколкото в конкурирането.

3. Ако можете да промените нещо в бранша, кое ще е то?

Една от основните цели, към които се стремя както аз, така и всички мои колеги от “Имотен Център България” и уверено мога да кажа, че успяваме в подобряването имиджа на брокерите в България. Постигаме го с искреност, коректност и прозрачност във всеки аспект от работата. Вярвам, че напоследък се засилва вярата в брокерите от обществото и смятам, че последните години хората все повече разчитат на нас да подходим професионално към техните нужди и желания, което истински ме радва, но бих казал, че имаме още дълъг път докато получим нужното доверие и уважение и това зависи от всеки един от нас.

4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

Един летен ден преди 5, 6 години ползвах автобус до метрото и говорих по телефона с клиенти. До мен седна приятен близо 80 годишен човек. Стигнахме до метростанцията, аз слязох от рейса, той също. Няколко минути преди да дойде метрото приключих разговора и човека веднага ме пита дали съм брокер. Казах -“Да! Защо?” -“Дъщеря ми има апартамент и иска да го дава под наем.” Казва. “Ела утре в 11ч там при аптеката по-надолу”. През това време метрото дойде. Помислих си, че не се сещам там да има аптека, но не бях минавал с месеци може би са отворили. Поисках му номера, но каза, че не ползва телефон, да го чакам там и си тръгна докато вратите на метрото се затваряха. На следващия ден, вече с колата, отивам в 11, но наоколо аптека няма. Реших все пак да го потърся и направих няколко “совалки” от спирката до метрото и обратно и след 10-тина минути оглеждане на тълпата ми се стори, че го зърнах на поне 500м от спирката. Той беше. Качи се в колата и отидохме на пейката пред блока да изчакаме дъщеря му с ключа за апартамента. Той, разбира се, не й знаеше номера да я питам кога ще дойде и просто стояхме на сянка. След 20-тина минути тя се появи и се качихме в апартамента. Оказа се, че е над 160кв.м., по дизайнерски проект, с 3 спални, 2 бани, огромна дневна и панорамна тераса и определено си е заслужавало чакането. От тогава няколко пъти сме го отдавали, а като питах човека за аптеката ми каза, че имал предвид една сграда, която преди години е била аптечен център.

5. Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

Работата е необятна и има възможност за всеки да се реализира. Като всяко начинание началото е най-трудно, но с желание и правилни насоки всеки може да бъде успешен. На всеки, който иска
успешна кариера в сферата на недвижимите имоти бих казал да заповяда на интервю при нас. Винаги има място за нови попълнения в голямото семейство на “Имотен Център България”.

Може да разгледате всички обяви на “Имотен Център България”.

За още статии по темата “Интересно и полезно”.

За още разнообразни и интересни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *