Днес ви представяме Деница Дюлгерова, брокер на месец март 2023-та година, от агенция “ЕНТРАДА”.

По образование тя е магистър по “Икономика на индустрията”, а кариерата си в сферата на недвижимите имоти започва през 2016г. 

За професията тя казва:

“Да бъда брокер ми дава едновременно свободата и ангажираността да постигам целите си и да се развивам, докато помагам на клиентите си да сбъднат поне една от мечтите си!”.

В работата си тя вижда дисциплината, коректността и постоянството, като ключови фактори в това да си успешен и подхожда индивидуално към всяко ново предизвикателство.

За Oikia.com, Деница отговори на следните въпроси.

  1. Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

Определено си е приключение. Работата ни среща всеки ден с различни хора, кой от кой по-интересен, от всеки има какво да науча. Обичам да се шегувам, че от непознати, често ставаме най-добрите приятели на клиентите си, за периода на сделката, просто защото сме в непрекъснат контакт с тях. За някои това е първа сделка – такива клиенти често имат нужда от повече детайли и въпросителните при тях са много. Други, често влизат в роля на продавачи или купувачи, но всяка сделка е строго индивидуална и с тях също комуникацията тече с пълна сила. Наша работа е не само да намерим подходящия за тях имот, или да продадем  собствен такъв на най-добрия купувач, а също и да им гарантираме една спокойна, сигурна и печеливша сделка.

  1. Работите ли с колеги брокери?

Работя с колеги, разбира се, и това според мен е задължително условие, ако искаш да се развиваш на пазара. В нашия бранш има много висококвалифицирани кадри, с които работата е удоволствие. Когато колегата отсреща е напълно наясно какво търси или продава за клиентите си, огледите се случват с почти 100% успеваемост от първия оглед. Така освен, че клиентите са доволни, и пестим времето на всички страни. 

  1. Ако  можете да промените нещо в бранша, кое ще е то?

Напоследък активно се работи по обединението на брокерите от различни агенции в посока високи стандарти на работа и развитие на бранша като цяло. В чужбина професията е изключително реномирана и ние вървим по стъпките на това, в България да се гледа с друго око на брокерите. Лично според мен, време беше да си наложим сами регулация и стандарти, защото закона не ни налага такива и в един момент безпорядъкът става голям. Адмирации за организаторите на този вид събития и всички колеги, които приветстваха идеята. Ако трябва да наблегна на конкретни промени в бранша – обученията на брокерите от отделните агенции, колегиалността между брокерите, достоверността на предоставяната информация към клиенти и колеги.

  1. Разкажете забавна случка от своята практика?

Забавни, понякога дори комични случки има често. Имам няколко случая със сделки, които за малко да се провалят при перфектни и за двете страни условия, само защото датата на договора съвпада с Ретрограден Меркурий. Имам случай с клиент, с който направихме 4 огледа, на всеки от тях той водеше различна дама, представяйки я за съпругата си, за да одобри имота и тя, и накрая го купи и заживя там с абсолютно различна жена – това в рамките на 1 месец. И не на последно място, клиентка продавач дойде да работи при нас като брокер, защото по време на огледите в имота й силно се запалила по професията и след като финализирахме сделката веднага постъпи на работа, На първия й работен ден на терен, с потенциален купувач, той не купи апартамент, но тя си го купи.

  1. Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

За мен това е професия, която ми е дала много през годините – страхотна школа на живота. Динамиката, разнообразието от личности, с които се срещаш всеки ден, са безценни. За всеки решил да избере професията бих казала само едно – напълно си заслужава, ако си отдаден на това, което правиш. С дисциплина, желание и правилно разпределяне на приоритетите, всеки може да постигне високи резултати.

За още подобни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *