Днес ви представяме Антон Дончев, образцов брокер на месец януари за 2024г, брокер на агенция за недвижими имоти “Явлена”.

Антон е брокер от година и половина и е част от най-успешните екипи на агенцията.
Има много опит в търговията, продажбите, както и в развиването на няколко бизнеса и личен бранд в социалните мрежи. Неговата мисия е да създаде дългосрочни взаимоотношения и да предостави най-качествените услуги като брокер на недвижими имоти.

За Oikia.com, той отговори на следните въпроси:

1 . Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

Да си брокер всъщност е много отговорна работа. Не напразно на запад се води една от най-престижните професии. За Българина не е точно така, но аз за това влязох в бизнеса! Да опровергая този факт. Брокер за мен е равно на супер-човек. Той трябва да притежава много умения: да си специалист по продажбите, психолог, менталист, медиатор, юрист, архитект, дизайнер, маркетинг експерт, анализатор, да умее да работи в екип и до тук ще спра… Това е да си брокер на недвижими имоти! Трябва да си много отговорен, да се учиш всеки ден, да гледаш на всяка сделка, като сделката на живота си и на всеки клиент, като човека, който искаш да направиш щастлив. Доверие и Отговорност това е основата на Брокера!

2. Работите ли с колеги брокери?

Работя с всички. Как може да правиш бизнес сам? Кой бизнес в света работи сам? Та нали точно колегите са бизнеса. За мен е важно както да си върша добре работата, така и да изграждам нови приятелства с колеги. За мен те са много важно перо в този бизнес.

3. Ако можете да промените нещо в бранша, кое ще е то?

Веднага бих вкарал някой от западните закони за недвижими имоти. Например да има само лицензирани агенции за имоти, всички брокери да имат лиценз и да се държат изпити (платени) и периодично да се явяват брокерите на изпити да защитават лиценза си. Да не може да купуваш и продаваш имот без агенция. Да се работи само ексклузивно и да има една национална база, в която могат да влизат всички лицензирани брокери. Хайде стига с промените, че ще вземат да ги изпълнят.

 4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

Скоро имах сделка с колеги от друга фирма. Техните клиенти купиха панелен апартамент от мен, към който се полагаше и мазе, което не знаех къде се намира. В документите за собственост нямаше идентификатор, а само описани съседи. Клиентите казаха: „ Докато не видим мазето, няма сделка! „ . Отидохме на втори оглед за да открием въпросното мазе. Докато клиентите бяха в апартамента, аз тръгнах по етажите за да получа информация от съседите за мазето. Разбира се никой не знаеше. Накрая се намеси колежката от другата фирма и със своят чар и обаяние намери ключа за общата врата. След това открихме съседите по документ за собственост и след час борба стигнахме до врата, видно не отваряна последните 15 години. Клиента слезе при нас и от нетърпение, той сам разби вратата. И така всички доволни, с мазе под ръка, стигнахме до сделка. В нашата практика съм чувал, че колеги също са зидали мазета, боядисвали са апартаменти и всякави подобни случки. Освен всички сериозни действия покрай сделките има и много такива забавни.

5. Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

Аз работя много със социалните мрежи и моите клиенти 80% идват от там. Развивайте социалните мрежи, ходете на обучения, четете книги, всеки ден надграждайте себе си. Бъдете търпеливи, постоянни и успеха няма да закъснее. Моят съвет е винаги да се поставяте на мястото на отсрещната страна и не гледайте хората, като комисионни! Желая ви успех!

Може да разгледате всички обяви на агенция “Явлена”.

За още статии по темата “Интересно и полезно”.

За още разнообразни и интересни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *