Днес ви представяме Христо Георгиев, образцов брокер на месец декември за 2023г, управител на агенция за недвижими имоти iHOME.

Той е инженер и магистър-икономист. Завършил е УНСС е магистърска степен по „Бизнес с Недвижими имоти“. Неговата кариера като брокер започва през 1994г. в гр. София, като представител на големи български и чуждестранни инвеститори. Създал е няколко успешни бранда в сферата на недвижимите имоти.

За Oikia.com, Христо Георгиев отговори на следните въпроси:

1 . Какво е да сте брокер на недвижими имоти?

За мен брокер е призвание, бях на 22 като започнах къде на шега, къде докато си запълвам свободното време, къде да изкарам пари, докато съм студент. Полека лека все повече работата ме завъртя и се усещах уверен и богат! През следващите 30 години преминах през много етапи и продължавам да преминавам и променям спрямо пазара, но едно нещо запазих в себе си и това огъня с който работя.

2. Работите ли с колеги брокери?

Да, определено работя. Две са основните неща които ме карат да работя с колеги:
1. така се напасвам с конкуренцията и се усъвършенствам;
2. ако аз искам да работят с мен, няма как аз да не работя с тях. Както е казано в поговорката „както почукаш, така ще ти отворят“.

3. Ако можете да промените нещо в бранша, кое ще е то?

Знанията на колегите и спазването на професионална етика. В последните години забелязвам брокери които са доста умели търговци, но не и професионалисти. Знанията на брокера са доста разностранни от търговски умения, строителни, правни, облигационни, икономически, урбанистически и още стотици, като не на последно място са психологически.

4. Разкажете забавна случка от вашата практика.

В практиката имам много такива случки, но една от тях няма да забравя. Събитието се случва в края на 90-те (мобилните телефони са лукс). Отивам на оглед за продажба на имот от който имам ключ, влизаме с клиентите, започвам да показвам имота в този момента от една от стаите излиза собственика, супер пребледнял и уплашен, без да очаква нашето посещение. От този момент нататък, преди да вляза в имот, винаги звъня на звънеца.

5. Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?

Вече 30 години се занимавам с тази работа, срещам се с много хора, пътувам, мога да любопитствам, това ме държи да се чувствам млад, да съм в крак със съвремието и да съм себе си, Професията ми дава възможност да управлявам и напътствам живота си. Брокер може да стане всеки, но не всеки може да я приеме като кауза. Това е бизнес за знаещи и мислещи хора!

Може да разгледате всички обяви на агенция iHOME.

За още статии по темата “Интересно и полезно”.

За още разнообразни и интересни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *