За проекта

“Златните мостове” e жилищен комплекс, който ще бъде изграден върху площ от 6 279 кв.м, от които 2 200 кв.м ще бъдат озеленени.

Жилищните сгради са четири и разполагат със 171 жилищни единици. 

Проектът предвижда етапност на реализиране на сградите, като за „Първи етап“ се предвиждат сградите „В“ и „Г“ – откъм североизточната част на имота  и
„Втори етап“, който е за сгради „А“ и „Б“ – откъпадната част на имота.

Всяка сграда представлява основен обем от 5 жилищни етажа с височина до 15м. и един подпокривен етаж. Дворът и сутеренът разполагат с паркоместа и гаражи. 

Главен изпълнител е „Главболгарстрой“ АД, лидер на строителния пазар в България, известен със своята коректност и качество на изпълнение.

За инвеститора

Проектът ще бъде реализиран в партньорство с нашите колеги от Шарлопов груп.

Шарлопов Груп е първата частна хотелска верига в България,
създадена през 1999 година. В портфолиото й включват комплекс Созополис, Парк Хотел
Пирин, Гранд Хотел Янтра, Гранд Хотел Мургавец, Спа Хотел Девин и други. Те са с богат опит в инвестиционно строителство и пример за това е сградата на главния вход на Южния парк – Park
Residence.

Локация

Жилищният комплекс е със стратегическо местоположение в един от най-хубавите райони в София. Освен с предимството си да се намира до планина Витоша и важни пътни артерии като бул. „България“ и бул. „Тодор Каблешков“, районът се характеризира с отлична инфраструктура и бърз достъп до центъра на града. До сградата има общинска детска площадка и открит фитнес.

В непосредствена близост са няколко спирки (трамвай 7 и автобуси 64, 73, 204 и 304), „България Мол“, супермаркети „Била“ и „Лидл“, магазините „Джъмбо“ и „Комсед“, детски градини (№7 „Детелина“, №43 „Талант“ и други), училища (73-то СОУ, 121 СУ и 104 ОУ), бензиностанции, МБАЛ „Св. София“, 1 ДКК “Поликлиника България“ аптеки, ресторанти и други. На 5 мин (2 спирки) с траймай №7 се намира метростанция „България“

Разпределения

Четирите сгради са разпределени така,че максимално много апартаменти да имат слънчеви югозпадни изгледи. Отстоянията между сградите са 10м. 

Жилищните единици са разпределени в няколко типа: едностайни, двустайни, тристайни, четиристайни апартаменти, както и партерни апартаменти с частни дворове. 

Сградите се отличават със завидна локация, модерна архитектура, многофункционалност на жилищните единици и безкомпромисно качество на изпълнение. 

Стандарт на изпълнение

Конструкцията на сградата е стоманобетонова монолитна със фундаментна плоча и бетонови настилки от шлайфан бетон.

За зидариите ще бъдат използвани керамични блокове с кухини Porotherm. Те са с повишени топлоизолационни характеристики (произвеждат с добавяне на изгарящи съставки, които при изпичане изгарят и образуват порьозна структура); повишени звукоизолиращи характеристики (многокамерността на блоковете Porotherm (редуване на керамика – въздух – керамика) увеличава допълнително звукоизолационната способност  с още 2-3 dB); повишени паропропускливи характеристики (минимизират усещането за спарен въздух и опасността от образуване на плесен) и повишени пожарозащитни характеристики. Не на последно място, тухлите са екологични, направени 100% от естествени материали – глина, вода и въздух). Външните стени на апартаментите ще са с тухли с дебелина 25см, а вътрешните с дебелина 12см.

Повече информация може да намерите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *