В последната ни статия “Дигитални маркетингови канали за вашия бизнес с недвижими имоти” ви запознахме с маркетинг в Oikia.com, маркетинг на уебсайтове, маркетинг чрез създаване на съдържание, маркетинг в социалните медии и видео маркетинг. 

В днешната ни статия продължаваме темата със следните дигитални канали.

Имейл маркетинг

Въпреки че голяма част от хората свързват рекламни имейли със спам, имейл маркетингът остава един от най-старите, доказани и ефективни канали за комуникация в дигиталния маркетинг.

Често в маркетинговата стратегия на компаниите е заложена цел и е разработен план, в който чрез останалите дигитални канали се събират имейли за имейл листата на компанията. Правят се, например, кампании, в които единствената цел е да върви реклама, в която когато потребителите се регистрират с име и имейл, получават отстъпка, участват в томбола или друго. Съответно има и определен конкретен бюджет, отделен именно за тази цел. След събирането на имейлите, на конкретните потребители се изпращат последователни целеви имейли, водейки потребителя до закупуването на продукта или услугата на компанията. 

Може да се свържете с нас, ако имате желание да ви помогнем с развитието на вашата целева листа.

Реклама в платформите на Google 

Реклама по ключови думи: имате възможност да изберете конкретни думи за вашия бранш, които да заплащате на платформата, така че когато потребители ги пишат в търсачката, вашата реклама да излиза на първа позиция.

Реклама в дисплейната мрежа: това е друг вид реклама, предлагана от платформата, в която имате възможност вашият банер да се показва в сайтовете, включени в списъка им за този вид услуга.

Реклама в YouTube: рекламата в тази платформа е изключително популярна, тъй като YouTube е втората най-голяма и ползвана търсачка в света, след Google. Много потребители ползват платформата с различни цели като рисърч, мнения и отзиви за конкретни услуги или продукти, както и за следване на влогове на различни теми. Съответно вашата реклама може да бъде позиционирана пред подходящата за вашата ниша аудитория.

Афилиейт маркетинг

Афилиейт маркетинга е една от най-старите форми на маркетинг и дигиталния свят му даде нов живот. В него компаниите и инфлуенсърите рекламират продуктите на друга компания и получават комисионна всеки път, когато се направи продажба или се добави нов потенциален клиент към техния списък.

Текстово съобщение

Компаниите също използват текстови съобщения (официално известни като SMS или услуга за кратки съобщения), за да изпращат информация за най-новите си продукти и промоции.

Продължаваме темата в следващата статия за “Маркетинг и реклама”.

За още разнообразни и интересни статии, може да разгледате и другите категории в Oikia.com/News: “Интересно и полезно”; “Имотни съвети”; “Имоти”; “Партньори”; “Събития”.

Източници:

investopedia.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *