Най-кратко обяснено, SEO е свързано с ключовите думи, използвани на уебсайта, за да се подобри класирането му в търсачките. Когато сайтът ви е добре оптимизиран, той се показва по-високо в резултатите при търсене в Google. Подробности прочетете в статията.

SEO е дигитален маркетингов канал, който се фокусира върху увеличаване на трафика към вашия уебсайт чрез органични резултати от търсенето.

Защо SEO е важно в дигиталния маркетинг?

Добрата SEO оптимизация е равна на повече трафик на сайта. Тук е важно не само “какво” се публикува, но и “как”, защото Google приоритизира доброто преживяване на потребителите в сайта ви. Тук също се взима под внимание добрата оптимизация на мобилната версия. Повечето SEO експерти са единодушни, че за добра оптимизация са необходими между 6 и 12 месеца преди да видите резултатите от тази дейност. Вашето съдържание също трябва да бъде съобразено с това на конкурентите ви, които могат да бъдат по-установени от вас. 

SEO резултатите са лесно измерими с различни инструменти, като най-очевидният е Google Analytics.

Кои са основните видове SEO?

On-page SEO

Най-общо казано, това е цялото съдържание на уебсайта ви, затова е от решаващо значение то да бъде качествено и стойностно, защото Google и другите търсачки четат и индексират именно него.

Off-page SEO

Тази част от оптимизацията е свързана с връзките към вашия уебсайт от други източници. Те могат да бъдат, например, социални мрежи, форуми или уебсайтове.

Техническо SEO

Необходимо е уебсайтът ви да изпълнява техническите изисквания на търсачките.

Важно е също, вашият уебсайт да бъде с много добра мобилна версия, тъй като през 2019 г. Google обяви, че ще възприеме подход на първо място за мобилни устройства за индексиране на уебсайтове.  Това означава, че първо разглеждат версиите на уебсайтове за смартфони, когато обмислят класиране. 

Също е важно:

  • търсачката да може да обхожда и да търси в уебсайта ви.
  • структурата на уебсайта и добрата подредба на страниците
  • Сигурност на уебсайта
  • Структурирани данни – маркиране на данни за вашия уебсайт, напр. броя на прегледите.

Следете статиите на тема “Маркетинг и реклама” всеки понеделник на Oikia.com/News за още полезна информация. 

За още разнообразни и интересни статии, може да разгледате и другите категории в Oikia.com/News“Интересно и полезно”“Имотни съвети”“Имоти”; “Партньори”“Събития”.

Източници:

Future Learn

Contentoo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *