€ 65.000,00300 m2217 €/m2

Вили Велико Търново (квартал Асенов)

Къща за реновиране с малък двор и чудесна гледка към Царевец в кв. Асенов, гр. Велико Търново
Уникална възможност да притежавате част от историята, в сърцето на Велико Търново - къща в квартал Асенов. Тази триетажна къща, сгушена в очарованието на миналото, е истинско бижу, очакващо реставрация. Разположена в непосредствена близост до емблематичната крепост Царевец, обявена за паметник на културата, къщата е с одобрен проект за реновиране, а процесът по издаване на разрешение за реставрация е започнат в Института за паметниците на културата. Това гарантира, че реставрацията е не само инвестиция в имот, но и принос за запазване на културното минало на Велико Търново.
На първия етаж е започнат ремонт. Според проекта е предвидено той да включва просторен коридор, кухня, всекидневна, WC, мокро помещение и котелно помещение. Стълбището в коридора води не само към втория етаж, но и осигурява достъп до задния двор, с площ от 157 кв.м – рядкост в тази историческа част на града.
Вторият етаж ще се състои от просторен вестибюл, водещ към три спални със собствена баня.
Третият етаж ще разполага с баня/WC, още една спалня, кабинет и голяма тераса, която ще предлага панорамна гледка към крепостта Царевец.
Възползвайте се от възможността да притежавате частица от историята на Велико Търново и да допринесете за културното 7наследството на този забележителен град.
Моля, обърнете внимание, че актуалните цени са в евро. Цените в британски паундове и щатски долари са приблизителни и актуални към деня на публикуването на съответния имот.
» исторически район
» панорамна гледка
» подходящ за бизнес
» започнат ремонт
» работен архитектурен проект
» малък двор
Основни данни
справка 105580
Дата на обявяване 29/02/2024
Договор Продажба
Типология Вили
Площ 300 m2
Разходи
Цена 65.000 €
Цена за m2 217 €/m2
Енергийна ефективност
Енергиен клас Имотът е освободен от енергийно сертифициране
Сентчъри Хоумс
Сентчъри Хоумс
ул. Рафаел Михайлов 4, Велико Търново
  Покажи мобилен телефон +359 89 467 8684
Свилен Любенов
Показване на телефона +359 89 992 1394
Адрес и карта
Велико Търново - квартал Асенов
Реклама без карта,
опитайте да попитате рекламодателя за позицията