€ 2.700.000,001143 m23 етаж2.362 €/m2

Самостоятелна къща ул. Сердика, София

АRCO REAL ESTATE предлага на Вашето внимание триетажна сграда в сърцето на гр. София. Центърът на града съчетава в себе си атмосферата на вековни традиции, съвременна архитектура и европейски облик.

Архитектурата на сградите се променя в съответствие с възприемането на европейския стил на живот, вкусове и мода. През първите двадесет години след Освобождението на България от турско владичество обществената и жилищната архитектура са почти изцяло дело на чужденци - архитекти, строители и декоратори, дошли да работят в България за определен срок или за да изпълнят определена задача. Преобладаващата част от тях са от Австро-Унгария, но има и германци, поляци, арменци и италианци.

Към днешна дата възможностите за строителство в центъра са ограничени.

Основна носеща конструкция на сградата - стоманобетонов скелет, състоящ се от греди, колони и подови плочи. Тухлените зидове изпълняват само преградни функции. Фендирано е върху обща единични и ивични основи. Различните по своя характер вертикални товари се поемат от етажните плочи и греди и се предават върху стоманобетоновите колони и от там посредством фундаментите изтичат в земната основа. Хоризонталната устойчивост на конструкцията е осигурена посредством система от стоманобетонови рамки в надлъжна и напречна посока, образувани от съвместната работа на стоманобетоновите колони и греди.

Разпределение

Сградата е решена на три етажа. Вътрешното й архитектурно пространство се състои от: ПЪРВИ /ПАРТЕРЕН/ ЕТАЖ с галерия от: три зали за хранене, бар, сервизен офис, помещение за миене на съдове, помещение за топла кухня, стълбище, три тоалетни и два склада, и в галерията - зали за хранене, две тоалетни, зимна градина, стълбище и коридор; на ВТОРИ ЕТАЖ от: десет стаи, три коридора, стълбище и две тоалетни; на ТРЕТИ ЕТАЖ от: десет стаи, три коридора, две тоалетни и стълбищна клетка, заедно със складови и помощни помещения на сутеренния етаж към първи етаж и заедно с Таван в подпокривния етаж

Стените и таванът във всички помещения са шпакловани и боядисани с латекс. Подът е с теракота и паркет. В санитарните помещения подът е с теракота, стените - с фаянс, таванът - с латекс.

Входната врата е дървена. Дограмата на всички прозорци и интериорните врати са дървени.

Застроена площ Застроена площ на сградата - 266.00 м²; РЗП на сградата 798.00 кв. м.;

Площ на парцела - 288.00 м²;

Вътрешни инсталации - Ел. инсталация да;

ВиК инсталация да;

ТЕЛ да;

СОТ да;

Агенцията работи по изискванията на БДС EN 15733. Предлагаме съдействие за довършителни дейности при желание на новите собственици, безплатно ипотечно кредитиране и изготвяне на пазарна оценка на имота.

За повече информация на посочения телефон или имейл:

Марияна Василева

тел: +359878999555

email: [email protected]
• Тухла    
Основни данни
справка ID167722
Дата на обявяване 14/04/2024
Договор Продажба
Типология Самостоятелна къща
Площ 1143 m2
Етаж 3 от 3 общо
Разходи
Цена 2.700.000 €
Цена за m2 2.362 €/m2
Енергийна ефективност
Енергиен клас Имотът е освободен от енергийно сертифициране
Arco Real Estate
Arco Real Estate
ул. 'Коста Лулчев' 58А, София
  Показване на телефона +359 800 90 025
  Покажи мобилен телефон +359 87 814 7484
Марияна Василева
Показване на телефона +359 87 899 9555
Адрес и карта
ул. Сердика, София
Рекламодател
Марияна Василева
Показване на телефона +359 87 899 9555