В днешните бързоразвиващи се технологии, има все повече възможности да се позиционирате пред аудиторията. С повечето възможности идва и повечето конкуренция. Как да отличите бранда си и как да се позиционирате правилно пред потенциалните потребители? Разберете по-надолу в статията.

По същество няма значение колко добър е вашият продукт или какъв професионалист е продавачът, който сте наели, ако потенциалните купувачи вече са решили, че не искат да купуват от вас. Изграждането на марка отнема време и пари. Трябва да се погледне от всички възможни ъгли и да се обмисли дългосрочна бранд стратегия.

Започнете с общ преглед на вашия продукт и/или услуга и какво ги отличава от тези на вашите конкуренти. Помислете как искате вашият бизнес да бъде възприеман на пазара. Изключително важно е съобщенията да са последователни във всички области и брандирането ви да отразява това, което всъщност правите всеки ден. Установете доверие отрано и бъдещите инициативи за изграждане на марка ще имат по-дълбоко въздействие върху стойността на вашата компания.

Изграждане на бранд стъпка по стъпкa

  • Първо, трябва да сме наясно с причините, поради които изграждаме марка, как правим това и за кого. 
  • Когато стартираме бранд стратегия, от съществено значение е да визуализираме крайните резултати, които се стремим да постигнем. 
  • Важно е да се гарантира, че марката и посланието зад нея са възможно най-автентични, тъй като по този начин клиентите са много по-склонни да резонират с бизнеса. Ако звучите помпозно и подвеждащо, рискувате да бъдете приети несериозно от пазара. 
  • Проучване и детайлно познаване на аудиторията – да разберем какво мислят потребителите в нишата и как да говорим с тях
  • Профил на “идеалния клиент” – той има име, пол, възраст, местоположение, болки, желания – как нашият продукт или услуга ще реши неговия проблем?
  • Какво е посланието на бранда ни? – кратко, точно и ясно формулиране на това, което искаме да кажем и с което хората да ни запомнят и разпознават.
  • Мисия и визия – ЗАЩО го правим и каква е крайната ни дестинация.
  • Благотворителна кауза – всяка уважаваще себе си компания има избрана дарителска инициатива, с която свързва своята бранд идентичност.
  • Помислете как да направите логото си отличаващо и лесно запомнящо се.

След като бранд концепцията ви е детайлно разработена и кристално ясна, наред е позиционирането й пред аудиторията. В следващата статия ще разгледаме подробно какво означава маркетинговата или бранд стратегия. Очаквайте скоро в Oikia.com News статия по темата.

Източници:

LinkedIn.com

Forbes.com

Explodingtopics.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *