Традиционният маркетинг като радио, телевизия, билборди и флаери, продължава да е актуален и в днешно време, но дигиталният маркетинг вече е незаменима част от успешната маркетинг стратегия. Традиционните методи все още съществуват, но интернет пространството даде нов начин на компаниите да достигат до потребителите и потенциалните им клиенти.

Интернет и мобилните устройства се ползват ежедневно от голяма част от населението, което ги прави сериозен инструмент за реклама. Дигитален маркетинг е използването на интернет платформите, приложения, сайтове, социални мрежи, световни търсачки, имейли и други инструменти, с цел популяризиране на бранда, разпознаваемост и продажби на продуктите и услугите на компанията.

Как работи дигиталният маркетинг?

Маркетингът обхваща широк набор от техники и медии, които компаниите могат да използват, за да популяризират своите продукти и услуги пред потенциални потребители и да подобрят своя пазарен дял. За да бъде успешна, тя изисква комбинация от реклама и продажби. 

Новите технологии и тенденции принудиха компаниите да променят маркетинговите си стратегии и да преосмислят бюджетите си.

Смартфоните и другите преносими устройства сега улесняват компаниите да предлагат своите продукти и услуги на потребителите, където и да се намирaт.

В следващите редове ви представяме някои от каналите на дигиталния маркетинг, които ще разгледаме по-подробно в следващата ни статия по темата:

  • Маркетинг на уебсайта на компанията;
  • Реклама с плащане на клик (PPC);
  • Маркетинг на съдържанието;
  • Имейл маркетинг;
  • Маркетинг в социалните мрежи;
  • Видео маркетинг;
  • Текстово съобщение.

На Oikia.com/news очаквайте продължение и повече яснота за дигиталните канали следващият понеделник.

Източник: https://www.investopedia.com/terms/d/digital-marketing.asp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *