Квартал Малинова долина е разположен в южната част на София, далеч от градския шум и в близост до комплекса на „Американския колеж“. Той има интересна история и значително развитие през последните години. В миналото районът е бил предвиден за вилна зона на града, което обяснява неговия спокоен и зелен облик. Днес Малинова долина е известен като един от най- предпочитаните нови квартали в София, привличащ инвеститори и жители с висок стандарт на живот и удобства. 

Малинова долина граничи с кв. „Младост-4“, Околовръстния път, който осигурява бърз и лесен достъп до различни части на града, и кв. „Дървеница“. 

Районът е застроен основно с еднофамилни къщи, които предлагат комфорт и луксозни усещания. Разположени са много къщи, нискоетажни кооперации, както и свободни парцели, предоставящи възможности за ново строителство. Бъдещият градоустройствен план предвижда строителни норми с по-добри показатели и големи площи за озеленяване, което ще запази устойчивия и просторен облик на Малинова долина.

Двустаен София (квартал Малинова долина)

Предимства на квартала

Малинова долина е добре обслужван от градски транспорт с голямо предимство за жителите. През квартала минават автобусни линии 69, 70, 111 и 123, които свързват района с останалата част на София. 

Разположен е далеч от градския шум и предлага тишина, чист въздух и много зелени площи. Освен това, кварталът е познат със своите луксозни еднофамилни къщи и нови жилищни проекти.

Тристаен София (квартал Малинова долина)

Кои са недостатъците? 

Кварталът е сред новоизградените жилищни райони в София. Поради тази причина неговата инфраструктура не е напълно развита, в сравнение с повечето столични райони. В Малинова долина няма училища, здравни заведения и детски градини, което се явява неудобство за семействата с деца.

Наличието на складове и малки производствени помещения в съседните квартали може да намали привлекателността на района за някои купувачи.

Също така кварталът е с високи имотни цени, заради модерните си архитектурни постройки. 

Автор: Антония Богданова 

Нашите обяви в квартал Малинова долина.

За да научите още полезна информация, за кварталите в София, следете нашите статии всяка сряда в категория “Имотни съвети”.

За още разнообразни и интересни статии, може да разгледате и другите категории в Oikia.com/News“Интересно и полезно”“Маркетинг и реклама”“Имоти”; “Партньори”“Събития”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *