Квартал Банишора е разположен в северозападната част на София, район „Сердика“ и предлага разнообразни възможности за инвестиции на своите купувачи. Във всички посоки гранични с главни булеварди като Владайска река, бул. „Сливница“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и бул. „Христо Ботев“. 

Строителството в квартална е основно високоетажно, монолитно, ЕПК и едропанелно

Жилищен комплекс ‘Capitol Residence’, кв. Банишора

Позитивни страни на района

Банишора има удобно местоположение и предоставя бързо, лесно и удобно придвижване до всяка точка на града. В близост до него се намира Централна гара и преминават следните линии на софийски градски транспорт:

Трамваи: 1, 3, 6, 7, 11, 12 и 27;

Автобуси: 11, 27, 60, 74, 77, 78, 82, 83, 85, 86, 101, 213, 285, 305, 309, 310, 404 и 413;

Тролейбуси: 1, 5, 6 и 7 

Банишора разполага с обширна инфраструктура от здравни заведения, училища и детски градини, което го прави подходящ за семейства с деца.
Освен това присъстват няколко парка като „Майчин дом“, „Алжир“ и „Охрид“, осигуряващи на жителите възможност за активен отдих и релакс в зелена среда. В тях има построени детски площадки, въжени игрушки, открита фитнес площадка, както и „Баунишора“ – градинка за разходка на кучета.

Двустаен апартамент в кв. Банишора

Кои са негативите? 

Преобладаващото високоетажно строителство води до пренаселеност и ограничени пространствени ресурси за живеене. Това доста често оказва влияние върху комфорта на жителите.

Социалното обкръжение на Банишора може да притесни до известна степен купувачите заради присъствието на Централен софийски затвор в близост до квартала.

Средната цена за квадратен метър е около 1512 евро. Стойността е в резултат на интензивната строителна дейност, която през последната година засили своите темпове. 

Автор: Антония Богданова

Заглавна снимка: Уикипедия

За да научите още полезна информация, за кварталите в София, следете нашите статии всяка сряда в категория “Имотни съвети”.

За още разнообразни и интересни статии, може да разгледате и другите категории в Oikia.com/News“Интересно и полезно”“Маркетинг и реклама”“Имоти”; “Партньори”“Събития”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *