Аз съм Александър Аврамов, 28 г., магистър със специалност „Бизнес с недвижими имоти“. Занимавам се с недвижими имоти от точно 10 г., като от 7 години съм управител на агенция за недвижими имоти GnD Services.

За Oikia.com, Александър Аврамов отговори на следните въпроси:

Какво е да сте собственик на агенция за недвижими имоти?
Удоволствие и отговорност.

Отговорност, защото е мое задължение да възпитам у брокерите си самосъзнание и професионализъм. Хората ни харесват, защото сме доверен партньор, който се води от интересите на клиентите си, но това е продукт на много усилия, редовни обучения и постоянно самоусъвършенстване.


Удоволствие, защото виждам, че вложените усилия си заслужават. Екипа ми е моя начин да оставя отпечатъка си на пазара на недвижимите имоти. Те са посланици на идеологията ми за предоставяне на адекватна брокерска услуга. Към момента се ползваме с изключително висока степен на удовлетвореност на клиентите ни, което е ме кара да вярвам, че вървим по правия път.

Ако можете да промените нещо в бранша, какво ще е то?


Липсата на правна рамка за сектора създава много предпоставки за безотговорни действия на някой от работещите в бранша. Въвеждането на застраховка – професионална отговорност и лиценз биха подобрили реномето на брокерите. В крайна сметка, материалните активи, които косвено управляваме изискват повече компетенции от това, да можеш да дъвчеш дъвка и да ходиш едновременно.

Какво бихте казали на хората, които искат да се развиват в професията брокер на недвижими имоти?


Гледайки от позицията на времето, се радвам, че не се възползвах от възможността да стана програмист, след като завърших училище. Професията ме привлече с това, че аз управлявам времето си, а тавана на доходите ми е шибидах. Това се постига с ежедневно самоусъвършенстване и постоянство. Бих им казал, да четат повече, да спортуват и да не се спъват в един и същи камък два пъти. Използвам трибуната да кажа, че открихме едно свободно работно място.

Какви са ключовите качества, които трябва да притежава един лидер?


Силно вярвам в значимостта на личния пример, правилното целеполагане и постоянството.

Какви са тайните на успешния екип?


Ние сме екип от млади хора, живота ни е в разгара. Най-много ни обединява удоволствието, което получаваме от обратната връзка на клиентите ни. Те са доволни – ние сме доволни.

Разкажете забавна случка от практиката.


Работата е толкова пъстра, че предлага безброй много истории, не съм сигурен, коя би била подходяща. Работих с един ирландец, който в следствие на огорчението, което изпита, след като службите в общината го помолиха да е по-тих, на следващия път дойде облечен като монахиня. Иска ми се да разкажа и за едно кебапче, но…. друг път.

Може да разгледате всички обяви на GnD Services тук.

За още статии по темата “Интересно и полезно”.

За още разнообразни и интересни статии следете Oikia.com/news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *